Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To AΕΠ των ΗΠΑ γύρισε θετικά τις ευρωαγορές

Στην τροχιά των εταιρικών αποτελεσμάτων οι αγορές. Πιέσεις στις τράπεζες μετά τη νέα κίνηση της S&P. Το 40% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων δεν πέτυχαν στόχους. Ελαφρώς θετικό γύρισμα μετά το αμερικανικό ΑΕΠ.

Πτωτικά κινήθηκαν στις πρωινές συνεδριάσεις οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες κυρίως λόγω της αρνητικής εικόνας που σκιαγραφείται από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Στην συνέχεια ωστόσο, η ευνοϊκή ανακοίνωση από το αμερικανικό ΑΕΠ, που αναπτύχθηκε 2% στο γ΄ τρίμηνο, περιόρισε τις πιέσεις. 

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,ο2% στις 5.805 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,51% στις 7.237 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,75% υψηλότερα στις 3.437 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 0,14% στις 7.768 μονάδες, και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,11% στις 15.546 μονάδες.

Πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές, ενώ η BNP Paribas καταγράφει πτώση 2,6% μετά την υποβάθμιση που υπέστη από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s. Στο στόχαστρο βρίσκεται και ο τεχνολογικός κλάδος μετά τα όσα ανακοίνωσαν Apple και Amazon.

Το 40% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα δεν πέτυχαν τους στόχους τριμήνου. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις αμερικανικές επιχειρήσεις διαμορφώνονται στο 30% σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters Starmine.

«Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα τρέχοντα στοιχεία όσο η αβεβαιότητα για το μέλλον. Αυτό εντείνει τις πιέσεις στην αγορά αυτή την στιγμή» εξηγεί ο Oliver Roht της Close Brothers Seydler
Πολλά θα κριθούν από τα στοιχεία που ανακοινώνονται αργότερα σήμερα για το αμερικανικό ΑΕΠ και τις καταναλωτικές δαπάνες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v